Oihanartian 14ha-tako pentzea dugu ardi eta behiek bizi daitezen, apiriletik azarora arte mendira eramaten ditugu. Txerriak ordea, etxe ondoko oihanean hazten dira. 2010tik aurrera, etxaldea modu ekologiko eta jansangarrian kudeatu dugu. Kalitate handizko haragi eta esneki produktuak saltzen ditugu.
Ezagutu gaitzazu
Etxaldearen historia:
2005
Salmenta zuzena egiten hasi ginen
2010
Etxaldeak laborantza ekologikoaren zigulua (AB) eskuratu zuen
1995
Jean-Marie-k hartu zuen etxaldearen ardura, jarraituz ordura arteko sistema ardi eta behiekin
2008
Txerri hazkuntza ezarri genuen etxaldean
2022
Mirentxu lanean hasi zen etxaldean; gaztategi bat egin zen ardi esnearekin gazta egiteko.
Lan taldea:
Jean-marie Irigoin
Etxaldearen lekukoa 1995an hartu zuen; ardi, behi eta txerrien zaintzetaz arduratu ez ezik; pentze eta mendian ere jarduten da.
Mirentxu Iriarte
Etxaldean da 2022tik: Ardi esnearen gaztatzeaz arduratzen da, eta salmenta ere kudeatzen du.